Ima stvari koje će vam upropastiti želju za seksom. To sigurno ne želite ni vi, ni vaš partner.

Samoća

Ne, nikako nije dobro biti sam. Setimo se da stručnjaci naglašavaju da je oksitocin veoma bitan za seksualno uzbuđenje. A nivo oksitocina se može povećati ako je naša koža u kontaktu s kožom partnera. Samcima nedostaje partner, dodir kože, oksitocin, uzavrele strasti, a isto je i kada ste razdvojeni od partnera.

Dijetice

Istina je, dijete ubijaju seksualnu želju. Sa druge strane kokice, krofne i sladoled su odlični za buđenje seksualne želje. Jedno istraživanje pokazuje da ove namirnice jako dobro deluju na libido. Naime, i sam miris kokica ili krofni kod muškaraca izaziva bolji protok krvi tamo dole. Miris vanile takođe pojačava libido. Žene, mesite, mutite, krčkajte i bićete zadovoljne, a možda i malo punije, ali ima onih koji kažu da je bolje da ljulja.

Unapređenje

Unapređeni ste na poslu, kakva radost, više parica, više putovanja, više kupovina. Međutim, ako je nešto dobro za vaše finansije, ne znači da je dobro i za seksualni život. Unapređenje nosi i više stresa, a to loše utiče na seksualnu želju. Ako ste pod stresom, u telu se stvara veća količina kortizola, hormona koji suzbija estrogen i testosteron. 

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime