Evo najvažnije stvari kod flertovanja i muvanja.

Davanje signala da ste slobodni i zainteresovani podstiče privlačnost, piše The Week. Zato prestanite da razmišljate o tome da li ste dovoljno zgodni ili dobro obučeni i pustite da vas nauka nauči kako da uspešno flertujete.

Monika Mur, psihološkinja Vebster univerziteta, napravila je istraživanje o tehnikama flertovanja u barovima za samce, trgovačkim centrima i raznim mestima gde mladi ljudi odlaze kako bi upoznali nekog novog. Istraživanje je pokazalo kako fizički najatraktivnije osobe nisu one kojima se najviše prilazi.

Najviše pažnje privlače oni koji jednostavnim tehnikama jasno odašilju samopouzdanje i signal da su "na raspolaganju".

Koje su to dve univerzalne tehnike flertovanja koje funkcionišu kod oba pola? Osmeh i kontakt očima. To su dva indikatora dostupnosti koje prepoznaju i muškarci i žene.

Najuspešnija tehnika svakako je – dodir.

Prilikom primene ovih pravila treba da znate da muškarci u većini slučajeva dobro reaguju na dodir nepoznate žene, ali u obrnutom slučaju ipak treba da budu malo oprezniji. Istraživanja pokazuju kako muškarci koji kod flerta stavljaju naglasak na svoju fizičku privlačnost baš i nemaju uspeha. Najuspešnija tehnika je iskazivanje društvene dominacije.

Rezultati ukazuju na to da su najviše uspeha imali muškarci koji su druženjem sa muškim prijateljima pokazali svoj status u društvu. Neuzvraćenim dodirima (zaigrano naguravanje, udaranje laktom u rebra) pokazali su svoje pozitivne namere što je u ženama izazvalo privlačnost.

Kako ćete znati da li je vaše flertovanje upalilo? Naučnici sa MIT-a imaju odgovor. Ako žena sa kojom flertujete priča brzo, uglađeno i zainteresovana je za razgovor – uspeli ste. Ako su njeni odgovori nespretni i u njima osećate neodlučnost – odustanite.