Cele godine čekamo letnji odmor. Ali umesto da se opustimo i baš uživamo često nam sve donosi samo dodatni stres. Recimo oko samog putovanja, smeštaja, organizacije.

Ipak, postoje trikovi koji mogu da vam pomognu da putujete bez pritiska i samo se prepustite uživanju. Evo ih!

Spisak

Za početak napravite spisak svih stvari koje ćete poneti i svega što morate da uradite pre puta. Bolje to uradite na papiru nego na računaru ili telefonu.

Ne preterujte sa stvarima

Bez obzira gde putujete biće vam lakše ako smanite broj stvari na listi. Da li su vam stvarno neophodne te svečane pantalone? Kada se po vrućini nađete na sred puta ili budete vukli kofer po stepenicama biće vam drago što je malo lakši. Idealno bi bilo da sve spakujete u ranac.

Plan

Ukoliko ste odlučili da posetite više mesta, planirajte najmanje tri dana u jednom gradu. Tako ćete imati dovoljno vremena da bez stresa i žurbe obiđete sve važno.

Finansije

Unapred isplanirajte sve troškove i aktivnosti. A onda ponesite još malo novca za svaki slučaj.

Istražite

Bez obzira gde putujete istažite informacije. Saznajte koji restorani su dobri, šta morate da vidite, kako da putujete i koja su pravila kojih bi trebalo da se pridržavate.

Osiguranje

Uvek, baš uvek uplatite putno zdravstveno osiguranje. To će vam pružiti dodatnu sigurnost čak i ako ga ne budete koristili.

POSTAVI ODGOVOR

Ovde upiši komentar
Ovde upiši svoje ime