Ovako se postiže sreća, to su saveti stručnjaka i isprobane metode koje su nekima pomogle. Možda će i vama, jer nije lako naći unutrašnje motivacije i kapacitete i biti srećan u ovim teškim vremenma pandemije. Ali, treba probati i makar nešto će biti od koristi.

Stručnjaci sugerišu da postoje ključna ponašanja koja mogu da doprinesu osećaju zadovoljstva i sreće.

Važno je pre svega, da imate osećaj pripadnosti, zajedništva. Družite se, preko kompjutera, telefona, sa najbližima, prijateljima, razmenjujte iskustva, saslušajte kako oni provode dane, pričajte o sebi. I u toj komunikaciji dobićete pregršt ideja kako bolje da osmislite život, znaćete da neko misli na vas i da vas voli. Stručnjaci kažu da i sama ljubaznost znači za rađanje osećaja zadovoljstva i sreće.

Borite se protiv negativnih misli, razmislite odkuda one u vama i odagnajte ih od sebe. Usredsredite se na ono što volite, slušanje muzike, gledanje filmova, pravljenje kolača, amatersko slikanje, bilo šta što vas okupira i čini srećnim.

U jednom istraživanju ustanovljeno je da ljudi koji imaju dnevnu rutinu lakše podnose teškoće. Pokazalo se da recimo, oni koji svakodnevno odu u šetnju, bez obzira na vremenske prilike ili mrzovolju, imaju izuzetan osećaj sreće.

Vežbanje je takođe odličan način koji okrepljuje i jača čovekovu fizičku ali i mentalnu snagu. Naterajte se i ne lenjite se. Pronađite na mrežama, ako ne znate, vežbe primerene vašim godinama i mogućnostima. Bićete ponosni na sebe.

Čitanje pre spavanja je umirujuće, tvrde stručnjaci. Probajte, možda će i vama prijati.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime