Kako se probudite otvarate frižider, uključujete tv da čujete vesti i jedete. Onda dolazi užinica, pa se malo prezalogaji pred ručak, onda se pojede neko voće tek da se dočeka sledeći obrok i tako redom. Sedenje u kući zbog pandemije kovida 19 doprinosi pojavi viška kilograma.

Ali ne treba paničiti, oni se mogu uz upornost i dobru volju skinuti kako su se i nagomilali.

Naravno svi znaju da se stres i anksioznost kompenzuju hranom. Zato razmislite dobro pre nego što otvorite frižider da li ste zaista gladni ili jedete na nervnoj bazi.

Stručnjaci takođe naglašavaju da treba umesto hrane ponekad popiti vodu. Dešava se da ste najčešće žedni a ne gladni. Ali čak i ako niste žedni kada popijete vodu više nećete, bar za određeno vreme osećati glad.

Nemojte kupovati slatkiše, grickalice, čokolade. To je ono što vam nikako ne treba ni kada ste u normalnoj situaciji a ne kao sada kada radite od kuće i retko izlazite napolje.

Odaberite način ishrane koji vama odgovara. Napravite jelovnik od jutra do večeri koristeći brojne predloge i savete nutricionista koje možete naći na internetu. Iznenadite sebe nekim novim jelom i spremite ga za sve ukućane.

Konsultujte se sa prijateljima oko pripremanja hrane. Uvek se nađe neki dobar kulinar koji vas može uvesti u carstvo zdravog kuvanja.

Veoma je važno jesti kada ste gladni. A ako ne jedete automatski već onda kada osetite glad na pravom ste putu. Možete i da odredite neko okvirno vreme za sve obroke i držati ga se manje više svaki dan.

I nikako ali nikako nemojte zaboraviti vežbanje. Svakoga dana vežbajte bez obzira da li ste rasploženi za to ili ne. Višak kilograma se neće istopiti samo promenom samo promenom navika u ishrani već i fizičkim vežbama koje će uticati da se salo istopi.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime