Za one koji ne mogu da zadovolje svoj apetit u Luvru, Vatikanu ili Ermitažu, ovo će biti prava izložba. Prvi muzej posvećen pici otvoren je u Filadelfiji. Ovaj omaž najlepšoj brzoj hrani ima dva dela: muzej i restoran.

Koliko je dobra ideja da se otvori trajna izložba pice dokazuju i stotine posetilaca koji su pohrlili da vide Pizza Brain na otvaranju ovog meseca. 
 
“Mislili smo da je ideja zabavna pa smo uradili neka istraživanja i shvatili da nigde na svetu ne postoji svetilište posvećeno pici,” kaže vlasnik Brajan Dujer. “Tada smo shvatili da je će to biti velika stvar”.
 
U muzeju se mogu videti stotone naslovnica iz časopisa, potom stare ploče uključujući i “Mystic Pizza” i likove poznate po neizmernoj ljubavi prema ovom jelu kao što su Homer Simpson, Spajdermen i Nindža kornjače.
 

 
Prostor će se uvek osvežavati novim kolekcijama i vrstama pice. Posetioci kojima krene voda na usta od postavke, uključujući i ogroman mural mogu da uživaju u ukusu. Služi se sve, od tradicionalnih parčića mocarele do neuobičajenih kreacija – pica sa goveđim grudima, svinjetinom ili mlevenim mesom.
 
Vlasnik je oduševljen uspehom i napustio je posao u supermarket da bi se posvetio novom biznisu.
 
Zašto je muzej pice tako uspešan? Picu možete da delite, a svi je vole, zato je tako moćna. To je jedna od retkih stvari koju vole svi.
 
Photo: Flickr

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime