lg

Otrovna riba Fugu

Više nije otrovna, pošto su Japanci napravili novi model

Najčuvenija japanska riba Fugu, poznata je po sušiju koji će vam otkriti kako izgleda Raj, ako je kuvar dobro spremi, ili ćete saznati šta ima novo u paklu ukoliko kuvar pogreši. Ovaj specijalitet na koga se Japanci lože već vekovima mora da se sprema sa najvećom pažnjom pošto se u njenom telu krije i užasni otrov tetradotoxin.

Ukoliko kuvar pogreši i nožem zaseče pogrešan deo ribe, otrov će završiti u vašem sušiju i umrećete užasnom smrću. Uopšte se ne šalimo, pošto je ovaj otrov bez ukusa i mirisa i ne može se otkriti. Pored toga, on oduzima sposobnost kontrole mišića, što znači da se u slučaju trovanja umire polako i svesno. Otrovanim ljudima mozak savršeno dobro radi, dok istovremeno ne mogu da se pomere i čekaju da se uguše pošto im pluća otkazuju. Čak je i japanskom caru zabranjeno da proba ovu ribu.

E pa, sada je došao kraj pošto japanska kompanija Optima tvrdi da je uspela da uzgaji Fugu ali bez otrova. Sada ćemo možda i mi da probamo čuveni suši, zajedno sa našim prijateljem japanskim carom.

1 comment on “Otrovna riba Fugu”

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *