Novogodišnje ukrašavanje kuće je dobro za psihu. Vreme je da ukasite kuću jer približava se vreme praznika. Ukršavanje će vas učiniti srećnim a to nije malo u ovo vreme loših vesti i pandemije covid 19.

Psiholozi tvrde da je praznično ukrašavanje važno za vaše dobro psihičko stanje.

Dok vadite ukrase iz ostava, tavana i podruma svaki vas podseća na neku situaciju, jedan ste kupili u eka srećna vreme, drugi kada ste bili mali… radosti nikad kraja.

Upravo psiholozi ističu da nas ukrasi čine srećnim zbog snažnih emocija i zajedništva. A to je ono što čoveka čini i jačim i samopouzdanijim.

Naravno i nagoveštavaju radost praznika bez obzira na okolnosti. U stvari baš zbog dramatičnih okolnosti u našim životima praznici donose srećne trenutke.

Posebno je važno da ukrašavamo kuću svi zajedno u porodici, da se vratimo našim omiljenim igricama i filmovima koji su nas spajali i činili zadovoljnim.

Ukoliko su i deca u porodici pravite sa njima ukrase od kartona, šarenih papirića, oraha, šišarkica koje ste skupili u parku ili obližnjem izletišu.

Ako baka i deka nisu sa svojim najmlađim zbog pandemije, onda najstariji mogu za svoje najmlađe da naprave zanimljive ukrase i da pošalju mališanima. I svi će se radovati, Bake i deke dok pripremaju šarene ukrase a mališani kada ih dobiju i njime ukrašavaju svoje sobe.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime