Mislite da bi vam novac doneo sreću? Verovatno ne.

Novo istraživanje naučnika sa Oxforda otkriva da novac nije ključan za zadovoljstvo u životu.

Ali kvalitet noćni san jeste. Otkriveno je da je on mnogo važniji za postizanje sreće od posedovanja velike količine novca, piše Mirror.

Na osnovu rezultata istraživanja pokazalo se da povećanje prihoda makar ono bilo i četvorostruko, povećava sreću za samo dva boda, dok je dobar noćni san povećavao sreću prosečnog ispitanika za čak petnaest bodova.

Seks dodatno povećava rezultate. Oni sa zadovoljavajućim seksualnim životom imali su, prosečno, sedam bodova više na skali sreće nego oni koji su nezadovoljni.

“Dobar san najbolji je pojedinačni faktor boljem kvalitetu života.”

Druge činjenice koje utiču na sreću uključuju boravak i šetnju na otvorenom prostoru, pričanje sa prijateljima i brak.

Istraživanje je pokazalo kako su mlade porodice najsrećnija demografska grupa.

1 KOMENTAR

  1. Glupost obična. Nedovoljno prostudirana problematika. I te kako novac ima udeo u svakom segmentu sreće koji pominju ovde kao nešto što donosi više sreće. Npr san…ako duguje za struju, vodu, porez i nema para da plati i prete mu isključenja, sigurno da neće mirno da spava i da ima dug okrepljujući san koji ga čini srećnim. Moj brat ima strašan problem sa cirkulacijom u nogama. Preti mu gangrena. Ima para i platio je 15 terapija u baro komori (80000 din.). Eto ga oporavljen, spava kao beba i srećan je, al da nije imao para sad bi imao strašne bolove i vraga bi srećno spavao. Da ne analiziram dalje…iza svega se krije novac i što ga više ima, lakše se ostvaruje željeno, što nas čini srećnijim. Znači, ne treba da proučavaju sreću koju daje samo posedovanje novca, već sreću koju nam taj novac omogućuje.
    Nisu ni trebali tu nešto da proučavaju. Dovoljan je i zdrav razum i logika od 15 min. Nego valjalo im je malo zaraditi, da bi lepo spavali i bili srećni.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime