Čak jedna od šest žena ne dopušta da ih suprug vidi bez odeće, a čak 40 odsto ispitanica kaže kako to sakrivanje tela šteti njihovom braku.

Ako se ponekad osećate neprijatno kada se skidate pred svojim partnerom, ne morate da se brinete, niste jedine. Nova studija pokazala je kako čak jedna od šest žena više od godinu dana nije dopustila svom suprugu da je vidi golu, piše “Dejli Mejl” a prenosi B92.

Naučnici su u istraživanju obuhvatili oko dve hiljade žena iz cele Velike Britanije, a one koje su u braku pitali su kada su zadnji put dopustile da ih suprug vidi bez odeće. Šesnaest odsto žena reklo je kako svom suprugu nije dopustila da je vidi golu punih 12 meseci.

Kao razlog tome, polovina ispitanih žena navodi nesigurnost i nelagodu po pitanju sopstvenog izgleda, a treća navodi smanjenu želju za seksom. Oko 40 odsto žena kaže kako je to u znatnoj meri uticalo na njihovu vezu s partnerom, a 36 odsto kaže kako je sakrivanje izazvalo svađe s partnerom.

Sara Bejli koja je naručila istraživanje kaže: “Samouverenost po pitanju sopstvenog izgleda vrlo je važna stavka u polnom životu žena, a nedostatak tog samopouzdanja često izaziva probleme. Relativno veliki procenat žena koje su u braku, partnerima punih 12 meseci nije dopustilo da ih vide bez odeće. Žene bi morale da znaju da čak i ako nisu potpuno zadovoljne svojim telom, vrlo su velike šanse da njihov partner uopšte ne vidi te mane, a nijedna veza ne treba da pati zbog takvog nedostatak samopouzdanja.”

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime