Nemojte jesti ispred kompjutera, za stolom ili na bilo kom mestu koje je vaš radni prostor. To nije dobro za vaš organizam a evo i zašto, piše huffpost.com.

Pandemija je promenila način života većini ljudi. Mnogi rade od kuće pa eto i novih pravila ponašaja. I dok su neka dobra mnoga su loša. Tako je loša ideja da ručate tamo gde vam je radni protor ili da svaki čas trknete do kuhinje da bi nešto gricnuli. To nikako nije zdravo. Sakrijte grickalice negde gde ne možete lakoda dohvatite ili ih sklonite iz vidokruga.

Blizina kuhinje rodila je koncept “nesvesnog jedenja”. Nesvesno jedenje je jedenje bez razmišljanja o potrebama i znacima sitosti. A pogotovo što je većina napravila prilične zalihe hrane pa grickanju između obroka nikad kraja.

Stručnjaci savetuju da je bolje jesti izvan radnog protora, mada vam se čini da ćete dok jedete brže pregledati poštu ili poslati poruke. Ako jedete u kuhinji, dnevnoj sobi, na terasi bićete rasterećeni a i produktivniji i kreativniji kada se vratite na posao. Dobro je odmoriti od posla tridesetak minuta.

Naglašava se da produženo izlaganje plavoj svetlosti koju zrače ekrani, tableti, mobilni, dratično povećava nivo hormona stresa u telu. Zato je udaljavanje od radnog mesta dobra ideja jer će se tako sprečiti povećavanje nivoa stresa.

Predlaže se i izlazak iz kuće, odlazak do obližnjeg parka gde možete na klupi pojesti ručak i uživati u svežem vazduhu i sunčevoj svetlosti.

1 KOMENTAR

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime