Dešava se da vi volite jedno a partner drugo, on je melanholik vi ste veseli, on je samotnjak a vi volite društvo. I onda se često izvinjavate ako se vaši putići razilaze. Stručnjaci kažu da ima situacija kada se ne treba izvinjavati, kada morate ostati verni sebi.

Ovo su situacije koje ne traže izvinjenja:

Zabava

Veseli ste po prirodi, volite da se šalite, smejete a partneru to smeta. Smeta mu ako zapevate, zviždućete, ako zaigrate kada čujete omiljenu pesmu. Kao da je zaboravio na ono, ko peva zlo ne misli. Nemojte se osećati loše, možda on ipak nije dobar oslonac u vašem životu.

Prijatelji

Imate puno prijatelja, stalo vam je do njih a i njima do vas. Partner se ljuti i ne prijaju mu. Nemojte se izvinjavati niti birati, prijatelji ili partner. Ako mu smetaju neka odluči sam.

Iskrenost

Iako istina ponekad ne prija, iskrenost je pozitivna osobina. Partner bi trebalo da bude srećan što ima iskrenu osobu kraj sebe.

Volite sebe

Onaj ko ne voli sebe ne može voleti ni druge, stara je mudrost. To nikako ne znači da ste sebični već da poznajete sebe, svoje želje i ciljeve ali i da ste spremni da se angažujete za druge.

Uspeh

Uspešniji ste od partnera i osećate krivicu. To nikako nemojte dozvoliti. Ako partner ne deli vaš uspeh onda je ljubomoran ili nesposoban a ni jedno ni drugo nije neki kvalitet. Neka se partner menja ili vi menjajte partnera.

Ne

Morate naučiti da kažete ne. Nekima je to baš teško, neki to ne mogu nikakao a onda dolazi period kajanja i preispitivanja. Skupite hrabrost i izgovorite ne i osetićete olakšanje, bićete ponosni na sebe što ste uradili pravu stvar.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime