Naučno je dokazano da se ljudi koji čine dobra dela osećaju srećnijim i vode ispunjeniji život. E pa to onda mora da znači da je James Harrison najsrećniji čovek na svetu.

 

Ovaj Australijanac u svojoj krvi ima posebna antitela koja sprečavaju umiranje beba od anemije i Rezus bolesti. Dok nije otkriveno da takva anti tela mogu da spase živote beba, na hiljade ih je umiralo od ove bolesti. Oni koji su preživeli patili su od trajnog oštećenja mozga. Uz pomoć tretmana antitelima bebe potpuno normalno odrastaju bez simptoma, a James je tako spasio više od 2 miliona života. Donirajući svoju krv čak je doprineo i razvoju vakcine koja može da pomogne u sprečavanju razvoja ove bolesti.

 

Harison je rekao sebi da će biti donator još u 14. godini posle velike operacije. “Tada sam obećao da ću i ja davati krv drugima čim napunim 18 godina”, kaže Harrison i dodaje da se slučajno ispostavilo da baš on ima posebna antitela koja mogu da spase mnoge živote. Do sada je dao krv skoro 1000 puta i spasao mnoge živote uključujući svoje unuke.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime