Koje su to najgore rase pasa? Jedna veterinarka otkriva koje pse nikada ne bi imala za kućne ljubimce. Dr Whitney Terrell se susreće sa raznim psima i podelila je svoja iskustva o najgorima.

Najgore rase pasa

Čivava

Dr Terrell kaže kako su one poznate i po ugrizima. “U kliniku u kojoj radim dolazi nekoliko super slatkih čivava, a to je jedina vrsta psa koja me prilikom pregleda uvek ugrize”, kazala je.

Mops

Problem je njihova kratnja njuška pa su preosetljivi na probleme sa disanjem, često imaju dermatitis kožnih nabora i alergije. “Oni bukvalno jedva dišu i čini se kao da se pate, a koža im zbog raznih problema često smrdi na kvasac.”

Nemački ovčar

Ovi psi su često agresivni i veterinarka dodaje da je većina ovčara sa kojima se do sad susrela htela da je ugrize za lice. Problem je što zahtevaju odličnu dresuru. To se odnosi i na belgijske ovčare.

Zlatni Doodle

Mešanac zlatnog retrivera i pudle je hiper aktivan i lud. Oni ne mogu da budu mirni ni dve sekudne. Neki su i poprilično agresivni psi.

Kineski kukmasti pas

Kaže da su ubedljivo najgori ljubimci, a to misli i za druge rase bez dlake. Ne mogu dugo da budu napolju, osetljivi su i koža im je stalno masna.