lg

Muško ženske priče

Zašto se ne razumemo, ali tako dobro idemo zajedno?

Stvarno vam se sviđa vaš partner ali jednostavno ne možete da shvatite kako razmišlja. To nije zato što niste jedno za drugo, već zato što se muški i ženski mozak razlikuju.

 

Najveća razlika u muškom i ženskom mozgu odnosi se naravno na deo koji je odgovoran za seks. Taj deo muškog mozga je čak dva i po puta veći kod muškaraca. Zato seks ima tako veliku ulogu u životu muškarca.
Muškarci zato momentalno izgube pamet kad vide ženske grudi. Iako to može da vam bude ponekada dosadno, muškarci stvarno ne mogu da se kontroluš pošto im se javlja iskonsk nagon za razmnožavanje.

 

Sa druge strane ženski mozak je programiran da traži sigurnost i oslonac u muškarcu pre nego što dođe do seksa. Zato su ova dva pristupa veoma dobro uklopljena – kada muškarac upozna ženu za koju proceni da je prava za njega, sve drugo mu pada u drugi plan i on se posvećuje samo njoj.

 

Dokazano je i da muškarci za vreme trudnoće partnerike imaju manju potrebu da gledaju druge žene. Razlog je što ona tada pojačano luči feromone koji bez greške privlače njenog partnera i smanjuju mu nivo testosterona pripremajući ga za ulogu oca.

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *