Novo istraživanje otkriva ono što ste svi znali. Muškarci svih godina maštaju uglavnom o jednom tipu – ženama u svojim ranim i srednjim dvadesetim godinama.

Istraživači u Finskoj su ispitali 12.656 muškaraca i žena uzrasta od 18 do 49 godina i otkrili da rezultati zavise od pola. Žene su najčešće bile zainteresovane za muškarce svojih godina ili malo starije. Žene u svojim ranim dvadesetim godinama preferirale su muškarce oko četiri godine starije od njih, dok se ta razlika sa godinama smanjivala.

Muškarci su sa druge strane bili zainteresovani za jednu određenu grupu. Tačnije za one u njihovim srednjim dvadesetim godinama. Čak su ih i više od starijih privlačile dosta mlađe žene – one u kasnoj adolescenciji i ranim dvadesetima.

Istraživači misle da žene biraju starije muškarce prema onome što su im u stanju ponuditi u materijalnom i smislu sigurnosti, dok su muškarcima najprivlačnije žene u svojim dvadesetim godinama zato što su tada najplodnije.

"To su stvari zapisane u našoj evolutivnoj prošlosti. Muškarci sazrevaju kasnije od žena, i vole mlađe žene jer ih one asociraju na plodnost. Najveća plodnost kod žena je prisutna u srednjim dvadesetim godinama, dok nakon 35 godine opada", pojasnili su finski istraživači.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime