Američki naučnici tvrde da su muškarci neviđena stoka, što će da vam potvrdi svaka druga žena. Oni navodno manje brinu o bolesnim suprugama, a kako je pokazalo najnovije istraživanje češće ih i ostavljaju, za razliku od žena.

Dvadeset jedan procenat parova razveo se jer je žena bila bolesna, dok se samo njih tri posto razvelo jer je muškarac oboleo od neke teške bolesti. Od 23 razvoda kada je partner bolovao od multipl skleroze, muškarac je u 22 slučaja ostavio bolesnu ženu, a samo je jedna žena napustila bolesnog muža. Tumor na mozgu razdvojio je 23 para, a od njih 23 ostavljeno je 18 bolesnih žena.

3 KOMENTARI

  1. Da! I manje vode brigu o potomstvu (čast malobrojnim izuzecima) a slično je i kod većine životinjskih vrsta! Hteli to da priznaju ili ne, oni su po svojoj prirodi uskraćeni za “emocionalni čip” koji imaju žene kako bi odgajale decu i brinule o njima! Zamislite da muškarci vode brigu o novorođenčadi, koliko bi ih ostalo u životu?:)

  2. Iz svog iskustva mogu reći suprotno od ovog istraživanja.Imam 37 godina, pre pet godina obolela sam od karcinoma dojke, pa sam nakon tri godine imala metastazu na plućima, pa nakon jedne godine teško oboljenje srca, koje je normalno prešlo u hronično.Živim sa dva muškarca, sinom od 15 godina, i suprugom od 39 godina.Oni su mi jako posvećeni,nije ni njima lako samnom, ali smo postali još upućeniji jedni na druge.Smatram da žene svojim ponašanjem mogu dosta da utiču na ponašanje muškaraca.Većina žena u braku su ili carice ili kućne pomoćnice, treba težiti sredini,preko nekih stvari preći u datom trenutku,ali uvek reći ono što nije u redu, kad za to naidje povoljna prilika.Naravno da postoje i jako neodgovorni muškarci,koje bi trebalo prevaspitati.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime