Novo istraživanje pokazalo je da pametne, uspešne žene često ostaju same jer su muškarcima privlačnije manje inteligentne žene.

U studiji je učestvovala 121 osoba, a rezultati pokazuju da inteligentne žene partneri vide kao "problematične". Naravno, kod muškaraca je ova osobina poželjna.

Ako vi, kao i mi, odbijate da poverujete u ovo, naučnici imaju objašnjenje zašto muškarci vole "glupače".

"Uspešne muškarce privlače manje uspešne žene, ne zato što žele da ona bude glupa,već zato što žele ženu kojoj će partner, a ne posao, biti na prvom mestu", kažu stručnjaci.

Jednostavnije rečeno, oni ne žele inteligentnu ženu jer to znači da bi se ona bavila nekim ozbiljnim, zahtevnim poslom i imala manje vremena za njega.

Šta bi onda pametne, uspešne žene koje ne žele da ostanu same, trebalo da rade? Trebalo bi da se skrase sa partnerom koji je obrazovan manje nego one, kaže Linda Hiršman, autorka knjige Go to Work.

"Ako ste posvećene karijeri i želite muškarca koji će to da podržava, radite ono što muškarci rade godinama unazad – tražite nekog manje obrazovanog i uspešnog nego što ste vi".

I izgleda da su je mnoge dame poslušale! Prema podacima Pju istraživačkog centra, u 2012. godini se 21 odsto žena udalo za manje obrazovane muškarce.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime