Mobilni mogu da unište vezu ukoliko se koriste previše. U najnovijem istraživanju učestvovali mladi koji su trenutno bili u vezi. Oni koji su bili zavisni od mobilnih imali su lošiju vezu, manje su komunicirari sa partnerom-partnerkom a onda su bili i nezadovoljni sa svojom vezom.

Sa druge strane, umerena upotreba mobilnih telefona povećala je komunikaciju u vezi.

Zanimljivo je da mladi pomoću njih mogu u vezi zajednički igrati razne video igrice, povezivati se sa prijateljima, obilaziti zanimljiva mesta bilo gde u svetu. Sve to pozitivno deluje na učvršćivanje romantične veze.

Druga istraživanja su pokazala da je zavisnost od mobilnih veoma zabrinjavajuća. Ukoliko se ljudima koji su navikli na mobilne to onemogući postaju uznemireni, panični. To može izazvati i druge probleme kao što su stres, nedostatak sna, depresiju, nezainteresovanost za druge aktivnosti.

Dakle, sve zavisi od toga koliko i kako se koriste pametni telefoni. Onima kojima je stalo do veze svakako će da povedu računa o korišćenju mobilnih, provodiće više efikasnog vremena sa partnerkom/partnerom i trudiće se da im veza bude lepša i trajanija stavljajući na prvo mesto osobu a ne mobilni.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime