Kada deca ušetaju u vaš život, sa sobom donose nebrojene trenutke sreće ali i brojne obaveze. Zato bi na ova putovanja trebalo da krenete pre nego što odlučite da proširujete vašu zajednicu, prenosi B92.

Pariz, Francuska

Grad ljubavi svakako bi trebalo da posetite sa decom i otkrijete im čari jedne od najdivnijih evropskih prestonica. Međutim, ako budete u prilici da posetite grad pre dolaska dece na svet – učinite to! Romantični poljupci iznad Sene i duge noćne šetnje rezervisane su samo za zaljubljene parove.

Novi Zeland

Jedan od razloga zašto Novi Zeland nije destinacija preporučljiva za putovanje sa decom jesu dugi letovi koji nas razdvajaju od te rajske zemlje. Zato se usudite da je za početak otkrijete sami, istražite sve avanture i uživajte u neverovatnoj prirodi. Uspomene kasnije podelite sa decom i ohrabrite ih da i oni sami krenu ka Novo Zelandu.

Diznilend (SAD, Francuska)

Ovo možda deluje kao destiancija koja ne bi trebalo nikako da se nađe na ovoj listi. Međutim, bilo koji od Diznijevih svetova pruža sasvim drugačije iskustvo kada ga obilazite bez dece. Nema sumnje da ćete se zabaviti i obradovati dete u sebi.

Ruta 66, SAD

Širom Sjedinjenih Američkih Država postoji niz ruta koje su prava poslastica za avanturiste (California’s Route 1, the Blue Ridge Parkway… ) Ruta 66 je među njima svakako najprimamljivija. Zbog opasnosti ove putanje i ne baš najprimamljivijih uslova, na ovo putovanje nikako ne bi trebalo da krenete sa decom.

Napa dolina, SAD

Zašto ljudi obilaze kalifornijsku dolinu Napa? Na prvom mestu zbog vinskih tura i vinarija kojih je više od četristo! Ko je u prilici, nikako ne bi trebalo da propusti kušanje vina (Chardonnay, Pinot Noir, Merlot…) ali u tom slučaju deca teško da dolaze u obzir.

Makao, Kina

Ova specijalna administrativna regija Narodne Republike Kine poslednjih desetak godina doživljava ekspanziju na polju turizma. Iako je bogat spomenicima iz kolonijalnog doba, Makao je postao poznat kao “Monte Karlo istoka”, destinacija za one starije od osmanaest godina, najviše zbog igara na sreću koje su zabranjene u obližnjem Hong Kongu.

Angkor Vat, Kambodža

Džinovski kompleks hramova odiše višeekovnom prošlošću ogrnutom tišinom. Skoro pola miliona zaštićenih spomenika, od kojih neki datiraju iz 12. veka, na Uneskovoj su listi kulturne baštine. Svaki povišeni ton narušava rajski ambijent, svaki pogrešan korak može uništiti svetsko blago. Nije baš savršena destinacija za decu, zar ne?

Prekookeanska krstarenja

Iako su krstarenja popularna među porodicama, prekookeanske avanture nisu najbolje rešenje kada je u pitanju porodica. Višenedeljni boravak na otvorenom može biti s vremena na vreme naporan, posebno za decu kojoj strpljenje nije jača strana.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime