Šuška se već vekovima da žene više privlače muškarci koji su stabilni u finansijskom smislu, kada razmišljaju o zajednici u kojoj će osnovati porodicu, nego atraktivni muškarci.

To je potvrdilo istraživanje koje je rađeno na Univerzitetu California u Los Angelesu. E, sad ima tu i ono najvažnije. Žene koje su izabrale onog bogatijeg nisu toliko zainteresovane za seks sa svojim partnerom tokom plodnih dana, za razliku od žena koje su sa seksualno poželjnijim partnerom.

U istraživanju je učestvovala 41 žena u dugoj vezi kako bi ispitali njihovo ponašanje tokom perioda ovulacije. Istraživači su tražili od žena da ocene seksualnu privlačnost koju osećaju prema svom partneru. Pitanja su postavljana tokom plodnih dana pre same ovulacije i tokom dana niske plodnosti.

Na pitanja o kvalitetu veze, žene su odgovorile isto oba puta, ali kada su ih pitali koliku bliskost su osećale prema svom partneru, žene koje su bile sa manje atraktivnim partnerima izjavile su kako nisu baš za intimnost, da su prema svojim partnerima ravnodušnije kada su u plodnim danima. Suprotne izjave od njih imale su žene koje su sa atraktivnim muškarcima.

Žene koje su bile s manje atraktivnim muškarcem izjavile su kako ih partnerovo ponašanje više nervira tokom plodnih dana nego inače.

Iako žene tokom plodnih dana više kritikuju svoje partnere, to ne utiče na njihova osećanja prema partnerima, zaključuje autor studije Marti Haselton.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime