Najpoznatiji turistički vodič na svetu Lonely Planet preporučio je Sarajevo kao grad koji mora da se poseti sledeće godine. Best in Travel 2010. je peto izdanje Lonely Planeta u kome se nalaze najbolja mesta na svetu koja treba posetiti i detaljna uputstva šta sve treba obići ili uraditi "Ovo je izbor destinacija i iskustava koje ocenjujemo, a koje bi vredilo posetiti i iskusiti u idućoj godini. Svako može da pronađe nešto po svom ukusu i pronađe inspiraciju u našim destinacijama. Radi se o dalekim, ali i bližim mestima, svejedno da li je reč o geografskom ili kulturološkom kriterijumu", rekao je Adam Bennett iz Lonely Planeta.

Top 10 gradova: Abu Dhabi (UAE), Charleston (SAD), Cork (Irska), Cuenca (Ekvador), Istanbul (Turska), Kyoto (Japan), Lecce (Italija), Sarajevo (BiH), Singapur, Vancouver (Kanada).

Top 10 zemalja koje treba posetiti: El Salvador, Grčka, Nemačka, Malezija, Maroko, Nepal, Novi Zeland, Portugal, Surinam i SAD.

Top 10 regija: Alzas (Francuska), Bali (Indonezija), Fernando de Noronha (Brazil), Goa (Indija), Koh Kong (Kambodža), Bajkalsko jezero (Rusija), Oaxaca (Meksiko), Južna Afrika, Lake District (Engleska), Jugozapadna Australija.

Zato pročitajte naš vodič kroz Sarajevo i pravac BiH.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime