Istraživanje koje je proveo psihoterapeut Dawn Billings otkriva veoma čudne stvari.

Špijuniranje partnerovog telefona ili Facebook profila može dovesti do povećanja nezadovoljstva i težine. Ako naiđete na nešto što zapravo ne želite videti patite od stresa i aktivirate hormon kortizol. On opet utiče na regulisanje hormona koji reguliše apetit pa dolazi do povećanja gladi.

Ftalati, hemikalije pronađene u 70 posto kozmetičkih proizvoda, uključujući šampon, koji se upijaju kroz kožu, onemogućavaju kontrolisanje težine. Ftalati su takođe povezani sa niskim nivom testosterona u telu, što može povećati rizik od debljanja.

Ljudi koji su veoma emotivni češće imati prekomernu težinu.

Prema studiji fakulteta u Texasu, ljudima koji su pili napitke bez šećera, struk se proširio 70 posto brže od onih koji su pili obična gazirana pića. Naime, zbog manjeg broja kalorija pijete više.

Ako ste zaljubljeni preko ušiju možete se poprilično udebljati. Odnos s vremenom postaje sve opušteniji, a partneri često smanje vežbanje, počnu više da jedu i ne vode računa o onome što jedu. Ako ste se sprijateljili preko hrane, šanse za širi struk postaju još veće.

Žene koje se hrane na poslu više će se tešiti hranom. Osećaju li breme svakodnevne rutine utehu pronalaze u emocionalnom prejedanju. Kad su pod stresom ili u anksioznom stanju, jedu.

Nedostatak sna uzrokuje poremećaje u telu. A poremećaj dnevnog bioritma može uticati na raspoloženje, budnost i apetit. Ako su promene prevelike izazvaće nepravilno izlučivanje leptina, hormona koji signalizira da smo siti, i grelina, hormona koji govori kad trebamo hranu radi proizvodnje energije. 

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime