Shape magazin i FitSugar napravili su istraživanje prema kome je 68 posto žena spremno da se odrekne seksa u trajanju od najmanje mesec dana u zamenu za ideanu letlju liniju, tako da mogu da nose bikini.

Istraživanje zapravo pokazuje da je većina žena nesigurna u svoj izgled. Sezona bikinija je pred nama i žene osećaju pritisak da moraju smršati, imati savršenu liniju i na plažu krenuti u bikiniju. Svakog proleća u stvari, ženama se nameće ista briga, biti fizički savršen, na šta ih dodatno podstiču časopisi na čijim naslovnim stranama su savršene manekenke, tekstovi kako smršati, kako izgledati najnaj, predlažu se dijete, vežbanja, operacije.

U ovom istraživanju 82 posto žena je izjavilo da oseća pritisak da mora smršati pre leta. Polovina ispitanih žena kaže da im se ne sviđaju njihovi trbušni mišići, dok njih 29 posto kaže da su nesigurne kada je u pitanju izgled njihovih bedara. Skoro polovina ispitanih žena, tačnije 47 posto kaže da najviše radi na svojim trbušnim mišićima.

Prema pisanju Daili Mail, žene su odgovarale i na pitanja o tome šta misle o javnom postavljanju fotografije na kojoj su u bikiniju. Kada je u pitanju društvena mreža Facebook 90 posto žena je reklo da ne bi kliknule Like na fotografiju na kojoj su označene a 44 posto njih zamolilo bi prijateja da obriše fotografiju sa Facebooka.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime