Kreativnost je jedna od najcenjenijih osobina danas. Bilo da planirate umetničku karijeru, trebaju vam nove ideje za posao, ili želite da iznenadite dečka/devojku biće vam potrebno da budete kreativni!

Upravo tom temom su se bavili naučnici Evan Polman i Kyle Emich, koji su i otkrili kako da unapredite kreativnost.

Jedan od najvažnijih faktora koji smanjuju vašu kreativnost jeste vaše znanje. Upravo zbog toga je teško da smislite nešto novo, odnosno nešto što ne liči na stvari koje ste već videli. To je zbog toga što mozak koristi ideje i rešenja koje već zna kako bi najlakše rešio novi problem.

Dakle, kako da se otarasite uticaja naučenih stvari.

Naučnici kažu da bi trebalo da se distancirate od predmeta razmišljanja. Na primer, ako razmišljate o splavaranju Tarom ovog proleća, umesto da mislite o tome kako putujete sledeće nedelje, razmišljajte od ideji kao da će se to dogoditi nekada u budućnosti.

U prvoj varijanti ćete razmišljati šta da ponesete, ko će da ide, da li ste nešto zaboravili i kako da se obučete. U drugoj ćete biti mnogo kreativniji pa ćete se baviti maštanjem o tome kako sedite pored vatre, gledate u zvezde a vaši prijatelji vam pričaju svoje životne avanture.

Polman i Emich kažu da emotivno udaljavanje od problema ili teme kojom se bavite unapređuje vašu kreativnost.

Dakle, kako da u praksi primenite ovo otkriće? Tako što ćete se truditi da razmišljate sa distance. Ako nemate dobre ideje koje su vam preko potrebne, razmišljajte kao da se ovaj problem tiče nekog drugog. Razmišljajte šta bi vaš prijatelj uradio da je on u sličnoj situaciji. Tako ćete razmišljati apstraktno i pokrenuti kreativne poluge u vašem mozgu!

1 KOMENTAR

  1. * Jeste dobro,odlično i dragoceno ono što je od Boga *

    * Treba znati da onaj što ovo piše,jeste u svemu manji u odnosu na vas * Delovanje na povratak ljudi u svoje zemlje koji su u evropi i svetu * Na umu imati da,vlasti vaše zemlje,vlasti u svetu i vlasti u evropi,jesu vlasti od Boga kroz narod postavljene * Ohrabrenje od strane vlasti i države da,hoće biti mnogo bolje narodu u tvojoj zemlji * Ti sve možeš * Bog jeste sa vama * U tvom srcu jesu reči isceljenja * Ti si dragocen(a) u mojim očima,veli Gospod * Otvori svoje srce * Onaj narod koji je mali,ustvari jeste veliki narod * Vi ste predivni,i ono što je u vama,dar je od Boga * Znajući koliko ste veličanstveni i predivni u očima Gospodnjim,malo po malo,sve veći broj vašeg,i naroda evrope i sveta,vas će prihvatati * Vi imate um Božiji * Ne bojte se nevolja što ponekad naidju * U svakome danu,nova je milost Gospodnja * Sa potpunom slobodom,ohrabrujte svoj narod * Vi znate kako da delujete,jer nad vama jeste ruka nevidljivog Boga * Večna je ljubav Gospodnja * Neka vas vodi ono što je ponizno,i o ovome govori Bog * U ime Gospoda Isusa Hrista,na svemu i za sve,Bogu i nebeskom Ocu slava i hvala *

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime