Načnici iz različitih oblasti su se skupili kako bi otkrili zašto biramo određene partnere sa kojima ćemo provesti život.

Otkriveno je da će vam se osobe koje imate u prijateljima i čije slike često gledate vremenom sve više sviđati, kao i to da ljudi često biraju partnere koji liče na njihove roditelje.

"Istraživanje pokazuje da osobe koje u detinjstvu nisu imale dovoljno pažnje i ljubavi svojih roditelja kasnije u životu traže slične osobe jer žele da osete sigurnost. Ipak, na kraju najčešće osećaju nezadovoljstvo jer se takav tip osobe slično ponaša kao i njihovi roditelji", kaže psiholog Benjamin Le sa Univerziteta Haverford.

U početku takve veze vam je super zato što vam je sve poznato. Ali na kraju ćete biti u vezi sa osobom koja se prema vama ponaša na isti način kao vaši roditelji.

Istraživanje je otkrilo da u svakom braku na kraju nestaje strasti, a glavni razlog je što se partneri jako dobro poznaju pa nestane tajanstvenosti. Ali, recept za bolji brak se zajedničke aktivnosti, ali ne one poput gledanja filmova, već neke koje podrazumevaju fizički napor, poput šetnje, izleta ili  planinarenja.
 

Znači mo njima nema normalnih zdravih veza odraslih zadovoljnih ljudi? Ma FAIL!

POSTAVI ODGOVOR

Ovde upiši komentar
Ovde upiši svoje ime