Ponekad vam se čini da se sve urotilo protiv vas, ne umete da komunicirate, nezadovoljni ste izgledom, ne znate da se odbranite od napada na poslu. Više ne verujete sami sebi i čini vam se da ništa ne znate i ne uspevate. Ne očajavajte.

 
Samopozdanju se možete naučiti. 
 
Drugi
 
Nemojte se upoređivati sa drugima jer je to jedan od najvećih neprijatelja samopouzdanja. Neka drugi brinu o sebi a vi se koncentrišite na sopstvene željle, mogućnosti, loše osobine, piše stručnjak Georgina Elliott za Female First.  
 
Kritičari
 
Uvek ima onih što kritikuju, pričaju i ako ih ništa ne pitate, negativni su i stalno vam nešto zameraju. Ma, pustite te negativce, družite se sa pozitivnim ljudima i ne slušajte one koji kritikuju. 
 
Vaše mišljenje
 
Vodite računa o svom izgledu i držite do njega, bez obzira na sve okolnosti i razmišljanja drugih. Treba biti u skladu sa samim sobom i znati da je ono što činite i mislite upravo ono što ste vi sami.
 
Putovanja
 
Veoma je važno da promenite okolinu, da upoznajete nova mesta i ljude. To otvara vidike i učvršćuje vaše samopouzdanje.
 
Briga
 
Nemojte previše brinuti za sve i svašta. Morate naučiti da se opustite, odmorite od svakodnevnih događaja, sutrašnjice, kolega, porodice.
 
Vi ste važni
 
Nađite makar malo vremena koje će biti samo vaše. Slušajte muziku, čitajte, šetajte, gledajte u drveće. Nađite ono što vas smiruje i naučite da ste važni sami sebi.
 
Učite
 
Naučite se da budete spremni na nove poduhvate. Slikajte, učite neki strani jezik, pišite, radite ono što vas čini srećnim. 
 
Prošlost
 
Nikako nemojte neprestano vrteti isti film, šta je bilo u prošlosti, ko je koga izdao, šta je kome rekao, ko vas je prevario. Ono što je prošlo ne može se promeniti. Uživajte u sadašnjosti, u svakom trenutku koji je tu, pred vama.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime