Kako se uživa u Srbiji

Domino istraživanje - Koliko često putujemo, kako se odmaramo, gde izlazimo, koje susede volimo...

Internet korisnici u Srbiji najviše uživaju družeći se sa prijateljima, izlaze u kafiće, putuju uglavnom na kratke izlete, najviše im prija društvo partnera, a najradije bi provodili vreme sa Makedoncima, rezultat je istraživanja Internet portala Domino Magazin koji se nalazi na adresi www.dominomagazin.com.

 

“Istraživanje je pokazalo da čitaoci najviše cene društvo svojih partnera i prijatelja, a da svega 5% ispitanika čita knjige u slobodno vreme. Kada je reč o druženju sa prijateljima iz regiona, učesnici ankete bi najviše vremena provodili sa prijateljima iz Makedonije, a najmanje sa državljanima Crne Gore i Albanije. Loša ekonomska situacija je najverovatnije razlog što jedna trećina ispitanika ide samo na kratke izlete po Srbiji, a svega 10% posećuje koncerte.”, rekao je izvršni urednik Domino Magazina Radmilo Marković.

 

Najveći procenat ispitanih (62 posto) putuje dva puta godišnje ili ređe, a omiljene destinacije su kratki izleti po Srbiji. Dvadeset procenata putuje jednom mesečno, a samo 6 posto svake nedelje. Nešto manje od 20 procenata najčešće putuje u okolne zemlje, 18 procenata samo na more leti, 14 posto u zemlje Evropske Unije, a isto toliko kod rođaka sa sela. Druženje sa prijateljima je omiljena zabava za većinu ispitanih (46 procenta), dok su sportske aktivnosti prvi izbor za 11 procenata korisnika. Muzika, šetnje i gledanje filmova dele treće mesto omiljenih aktivnosti sa oko 11 procenata. Čitanje knjiga kao omiljenu zabavu odabralo je samo pet posto ispitanih. Omiljeno društvo, od građana iz susednih zemalja, za ispitanike iz Srbije su na prvom mestu oni iz Makedonije (25 procenta), a slede Bosanci 24 procenta, Hrvati sa 22 procenta i Slovenci sa 13 posto. 11 procenata bi se najradije družilo sa komšijama iz Crne Gore, dok bi svega manje od 1 posto odabralo društvo iz Albanije.

 

Slobodno vreme sa prijateljima najviše ispitanih provodi u kafićima (49 posto), a omiljena kuhinja je srpska za 21 posto ispitanih, dok u restorane ide samo 9 posto korisnika. Maminu kuhinju bi najradije odabralo 19 posto ispitanih, a sve vrste hrane voli 36 posto korisnika. Vegetarijanska kuhinja je najmanje omiljena i preferira je svega 3 posto ispitanih. Što se tiče izlaženja sa prijateljima, posle kafića klubovi su omiljena destinacija za 18 procenata, dok su koncerti izbor svega 10 posto ispitanih. Parkove kao mesto za druženje bira 12 procenata. Čak 40 procenta korisnika kaže da praktikuje seks više puta nedeljno, a nasuprot tome čak 27 procenata da veoma retko ima seks. Samo tri procenta ispitanih kaže da seks praktikuje više puta dnevno. Na pusto ostrvo 60 procenata ispitanih bi povelo dečka ili devojku, a samo 3 posto bi ponelo mobilni telefon. Računar sa Internetom bi odabralo 19 posto ispitanih. Što se tiče korišćenja Interneta, više od 80 procenata pre svega posećuje portale sa vestima i zabavnim sadržajima, a 16 posto koristi najviše društvene mreže.

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *