Kako sačuvati da vam jelku ne obore, ne unište, ne upropaste radoznali malci na dve ili četiri noge? To je pitanje nad pitanjima a trikova ima raznih. Izaberite najbolji i pokušajte. Garancije ne postoje. A i malaca ima raznih.

Nekako ste i uspeli sa malim detetom da okitite jelku ali sad je treba sačuvati. Skidaju šećerne bombone, vrte kuglice, hoće da dohvate zvezdu sa vrha. Napasti prave.

Kako sačuvati jelku?

Neka jelka ne bude prevelika, koristite samo plastične ukrase a ako dete i obori jelku važno je da se ne povredi. A onda jelku vratite kako je i bila. Detetu će se posle drugog ili trećeg obaranja dosaditi i vaša jelka će biti sigurna. Možda će neki pedagozi prigovoriti da ovako nešto nije dobro za dete i da se od malih nogu uči šta je dobro a šta nije. Možda i nije ali je provereno i efikasno.

Pokušajte i da ogradite barijerama jelku ili je podignite dovoljno visoko da je mališani ne dohvate. Neka je gledaju i uživaju. Ali ih ne ispuštajte iz vida jer ne znate šta sve te nasmešene vragolanke i vragolani mogu da smisle i urade.

Okitite jelku samo ukrasnim trakama. Biće vesela, šarena, praznična ali i deci nezanimljiva za igranjac.

Ako je moguće okitite jelku ispred prozora na terasi. Biće svečano a jelka neće moći da se dodiruje. Naravno, pod uslovom da deca ne pokušavaju da otvaraju prozore ili vrata kako bi je dohvatili. Treba misliti na sve i držati ih neprestano na oku.

Nije loša ideja da jelkica ima, pogotovo u donjim delovima, dosta zvončića pa kada je neko dodirne, a ko bi nego deca, ovi ukrasi će vam “javiti” da su napasti u akciji.

Možete pored prave jelke da kupite i neku malenu koju će samo deca kititi. Pa kako znaju, tako i neka rade. Angažovaće se oko te jelkice a ona glavna će ostati netaknuta.

Probajte i želimo vam puno sreće.

Pogledajte – Najbolji pokloni za Novu godinu 2022