Rukovodimo se najčešće sopstvenim željama, idejama, razmišljanjima. Zato često u vezi bude problema, kao da govorite različitim jezicima. Prihvatite pre svega realnost i znajte da se muškraci I žene sasvim razliku.

Ovo su mišljenja stručnjaka koja će vam pomoći da uskladite svoju vezu kako bi bam život bio srećniji a vi zadovoljni.

Hvala

Istraživanja su pokazala da sretni parovi često daju komplimente jedno drugom, da je hvala uobičajeno i normalno. “Reći hvala jednostavan je način da pokažete zahvalnost i učinite partnera važnim i potrebnim,” kaže Todd Creager bračni terapeut i autor knjige “The Long, Hot Marriage”.

Savet

Kada vam partner da savet kako da rešite problem, to je njegov način da vam kaže da mu je stalo, objšanjavaju stručnjaci. Ne odbacujte savet, nemojte biti previše kritični, namćorasti, tvrdoglavi. Zahvalite mu i budite srećni što imate partnera koji je tu uvek za vas.

Termini

Veoma je važno da partneru odredite termine kada treba nešto da odradi. Muškarci funkcionišu tako da žele da znaju termin do kada bi trebalo nešto da urade, pa ako je tako onda ispoštujte ovo jednostavno pravilo.

Tišina

Gledate televiziju, čitate svako svoju knjigu, bavite se hobijem a u sobi je tišina. Ne brzajte sa zaključcima, to nikako ne znači da partnera ne interesujete. “Tišina u sobi, vaša prisutnost muškarcu predstavljaju bliskost. On ne žudi nužno za razgovorom. Zato ga ponekad uhvatite za ruku, stavite glavu na rame ili ako želite da pričate to mu i recite ali ne zaključujte da je ljut, da misli na drugu, da ga ne interesujete.

Recite šta vas muči

Ako imate zamerke, ako mislite da je nešto loše uradio, ako ste nezadovoljni to morate reći jer muškarce zbunjuje promena raspoloženja bez navođenja razloga. Umesto da ćutite I nervirate se, da budete ljuti, povučeni recite jasno i glasno šta je posredi. To je jedini način koji će zadovoljiti obe strane.

Kako mi stoji

Ako postavite partneru pitanje, kako mi stoji ova haljina, budite spremni I na negativan odgovor. Ako je ovo pitanje vaša igra sve je redu, ali ako očekujete iskrenost onda nema ljutnje ma šta on rekao.

Seks

Ovo je veoma važno u svakom odnosu. Zato treba znati neke stvari, recimo da muškarci razdvajaju intimnost od seksa, dok ženama treba intimnost kako bi imale seks. Zato popričajte o vašem seksualnom odnosu, pređite u akciju, iznenadite partnera. On će to umeti da ceni i uzvrati.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime