Psiholozi kažu da postoje prilično pouzdani znaci po kojima se može prepoznati da li će partner biti dobar otac. Pre nego što se upustite u avanturu zvanu roditeljstvo razmislite i na vreme odlučite. Ova uputstva će vam pomoći: 
 
Brižan
 
Ako vaš partner ne ode na utakmicu ili trening jer ste bolesni i želi da je uz vas siguran je znak da je nesebičan, brižan, osetljiv.
 
Pažnja
 
Ako partner primeti da ste premoreni kada dođete s posla ili ste previše radili po kući pa se prihvati posla da pomogne, to je dobar znak da imate pouzdanog partnera na koga se možete osloniti.
 
Stres
 
Kada se uverite da se partner hrabro nosi sa stresnim situacijama, da je uz vas kada ste na ivici snage i živaca, pravi je čovek za vas. 

Poštovanje
 
Kada imate dobru komunikaciju, sjajno se razumete, poštujete i dopunjujete vi ste stvoreni jedno za drugo.
 
Nežnost
 
Ljubi vas svaki čas, miluje po kosi, drži za ruku, to je baš lepo. Pokazuje vaš partner puno nežnosti koju će po svemu sudeći imati i za decu.
 
Hrana
 
Ako partner voli da deli hranu, da vam ponudi najlepše parče, ustupi ono što je na njegovom tanjiru a vama se dopalo, biće to pravi otac. Nije sebičan, voli da deli, voli zajednicu i vodi računa o drugima. Ako je tako, to je partner koga samo poželeti možete za vaše potomstvo.
 
Spremanje
 
Ako vaš partner sprema po kući, nabavlja, krčka biće on sjajan roditlj. Pomagaće u svemu, poslove ćete deliti i savršeno zajednički podizati decu.  
 
Pouzdanost
 
Ne bi bilo dobro da imate partnera koji je nepouzdan i neodgovoran. Zato proverite na vreme da li partner ispunjava ono što kaže, da li uradi ono što je obećao ili morate da ga podsećate, opominjete, molite. Zamislite ako je nepouzdan, neodgovoran, nepažljiv kako će to izgledati kada budete imali decu.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime