Sigurno i vi imate životni san, neku strast koja vas pokreće. Ali nažalost većina ljudi zbog svakodnevnih obaveza, nedostatka novca i vremena ne uživa u onim stvarima o kojima maštaju.

Doktor Frank Niles je napravio listu od 4 stvari koje će vam pomoći da počnete da zaista uživate u životu i ostvarite vaše snove!

Otkrijte!

Za početak važno je da otkrijete šta je vaša strast. Brzo ćete uvideti da je za nju veoma važno vaše iskustvo! Odnosno ono što ste radili u životu na tu temu. Strast traje jedino kada je povezana sa višim ciljevima, recimo pomaganjem drugim ljudima. Zapišite vaša iskustva, šta biste voleli da ponovite. Kada to uradite otkrili ste vašu strast i vašu svrhu!

Putovanje

Otputujte! Američki pesnik James Russell Lowell je rekao: "Pametan čovek putuje kako bi otkrio sebe".

Ako ne znate gde biste otišli, idite na road trip, obiđite mnoge gradove. Važno je da izađete iz dnevne rutine, koliko god to bilo ponekad zastrašujuće. Vratite se učenju novih veština, hobiju ili se učlanite u klub gde ne poznajete nikog. Suočavanje sa rizicima će vam pomoći da otkrijete ko ste.

Budite tamo gde jeste

Najlakše ćete uspeti tamo odakle ste potekli. Odvojite vreme za vašu strast i nećete morati da otputujete daleko od porodice i prijatelja da biste je ispunili.

Pitajte, planirajte, krenite

Planirajte aktivnosti i rizike. Oni uključuju lične, profesionalne, finansijske i emotivne rizike! O svima razmislite pre nego što se upustite u nešto novo. Pitajte za savet. Napravite lični bord direktora, od prijatelja, porodice, poznanika… Slušajte savete. Razmislite o partnerstvu! Uvek je lakše kada nešto radite zajedno. Partneri će vam pružiti podršku kada je teško. Tako ćete dobiti i više kontakata za uspeh projekta. Važno je da napravite dobar plan a pre toga se zaista dobro informišete.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime