Kafica – kalorijska zamka

Kafica koju svakodnevno popijete pre posla...

Kafica koju svakodnevno popijete pre posla, na poslu, kod kuće ili u gostima skrivena je kalorijska bomba koja sadrži čak petinu vaših dnevnih potreba za kalorijama ili oko 400 kalorija, upozoravaju stručnjaci. Još ako su dve u pitanju, saberite sami!

Da podsetimo, dnevni unos kalorija za odraslu osobu zavisi od toga kakav stil života vodi i kakvim se poslom bavi, ali u proseku iznosi oko 2.000 kalorija za ženu i 2.500 za muškarca.

Britanska kompanija "Which" analizirala je nekoliko vrsta kafa iz vodećih lanaca kofi-šopova, te je ustanovila da neke od njih mogu biti prave kalorijske bombe, posebno one koje sadrže punomasno mleko, šlag ili čokoladu.

Tako moka kafa s punomasnim mlekom ima čak 396 kalorija, dok određene kafe sa šlagom čak 326 kalorija. Običan mali kapučino nije pretnja liniji jer sadrži svega 30 kalorija. Najbolje je ipak prošla crna kafa bez mleka i dodataka, koja ima svega 17 kalorija.

Stručnjaci iz pomenute kompanije upozoravaju na to da mnogi kofi-šopovi pružaju svojim kupcima informacije o vrednosti proizvoda na njihovim veb-stranicama, ali ne i na natpisima unutar samih radnji. Stručnjaci ističu da oni i nisu baš preporučljivi, jer uz kafe nude i sendviče, i torte, i kolače. Pojedete li uz kafu i komad čokoladne torte od oko 600 kalorija, nemojte se čudite kad kazaljka na vagi počne da divlja.

Možda ćete se iznenaditi, ali neki sendviči po kofi-šopovima sadrže više kalorija, masti i soli nego big mek u Mekdonaldsu, piše u ovom izveštaju.

2 thoughts on “Kafica – kalorijska zamka”

  1. u bre milice, ti kad ga napises – stvarno zvuci hororicno!! :O od sada pijem samo milk-shejk iz mekDonaldsa, to nije kaloricno.. zar ne? … Milice??

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *