Stres zbog ovog, stres zbog onog, stres, stres i stres. Tako izgleda naš život danas. Roditeljski je još teži, pokazuju najnovija istraživanja. A šta je to što utiče na stres kod roditeljla a možda je još bolje pitanje, ima li nešto što nije?

Kupovina, dečije kupi mi, kupi, kupi, hoće čokoladu, čips, medu, automobilčić, e to je na vrhu lestvice stvari koje izazivaju stres kod roditelja. Pokazalo je to najnovije istraživanje sprovedeno na dve hiljade majki.

Skoro 41 posto roditelja izjavilo je da ih stres motivše a 82 posto njih kaže da sve brige nestaju kada im se dete nasmeši ili ih zagrli.

Istraživači su napravili i stresnu lestvicu u odnosima roditelja i dece.

Dakle, ovo su događaji, situacije, stvari koje kod roditelja aktiviraju stres.

Kupovina, spremanje dece za spavanje, duga putovanja, teranje dece da jedu zdravu hranu, odlazak u posetu prijateljima koji nemaju decu, zabavljanje dece kad je vreme loše za izlazak, gužva u saobraćaju, jutarnje oblačenje, kupanje, spremanje za odmor, pranje zuba, rođendani, bolesti.

E, vala, ovi naučnici ga preteraše, čini se kao da je imati dete stresno pre svega. A nije, nije nikako, treba se samo opustiti, verovati sebi i voleti. 

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime