Imate li prijatelje na poslu, pitanje je sa bezbroj odgovora. Oni koji imaju kažu da im to doprinosi osećaju pripadnosti, prijatelji pomažu u realizaciji poslova kada je to potrebno, zajedno pretresaju privatne problemčiće a ni ogovaranje kolega nije na odmet.

Priličan broj mladih kada promeni radno mesto žali se da teško ostvaruje komunikaciju sa novim kolegama, da su zapravo nezainteresovani za druženje i često i previše rivalski nastrojeni.

Stručnjaci ističu da je pandemija korona virusa promenila neke ustaljene radne navike. Pre svega, posle višemesečnog rada od kuće ljudi kao da su se udaljili jedni od drugih i ne daju prioritet prijateljstvima na poslu. Samo 11% ispitanika odnose sa kolegama smatra kao glavni faktor zadovoljstva na poslu.

Sada je najvažnija sigurnost na poslu, ravnoteža između privatnog i posla, visina zarade. Vrlo mali broj radnika ističe da na poslu ima najbolje prijatelje.

Stručnjaci misle da stvaranje prijateljstva na poslu nije uvek poželjno. Pogotovo ako je prijateljstvo između onih koji imaju više položaje i onih na nižim, jer može dovesti do favorizovanja radnika što nije korektno.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime