Igračke ublažavaju stres. Tako kažu stručnjaci i nedavno istraživanje sa New York University.

Važno je da nabavite neke igračkice, poput kockica, kuglica kojima lako baratate. I to pomaže da se rasteretite stresa koji je danas u ovo vreme pandemije skoro nemoguće izbeći.

Kineske kuglice, koje zapravo već imate ali su negde na tavanu ili u kutijama sa igračkama u podrumu. Nađite ih brzo i valjajte prstima. U kineskoj tradiciji ove kuglice se koriste već vekovima. Služe umesto akupunkture, shiatsu masaže. Prema kineskoj medicini završeci prstiju na ruci povezani su sa živcima i vitalnim organima tela, bubrezima, srcem, slezinom, plućima, crevima, mozgom. Masiranjem tih tačaka na prstima oslobađa se vitalna energija, um se opušta, organi bolje funkcionišu, mišići se ne grče, sprečava se hipertenzija, pospešuje pamćenje. Dakle, kockice pomažu stresu ali i popravljanju vitalnosti orgaizma.

Slagalice su odlične za ublažavanje stresa. Time što ste angažovani tražeći prave parčiće za slagalicu loše misli se potiskuju, mišići vam se opuštaju, stres polako nestaje.

Playdoh ili plastelin je odličan za ublažavanje stresa. Ako ga nemate trenutno u kući može poslužiti i testo. Od plastelina ili brašna napravite sve što vam padne na pamet. Isprobajte i opustite se.

Rubikove kocke su i te kako korisne za vežbanje, pod uslovom da se ne nervirate ako vam sve ne ide po planu. Divno je okretati tu šarenu kocku, vežbate prste i ublažavate stres.

Kockice raznih oblika koje deca ubacuju u proreze su odlične za vežbanje. Imate li klince u kući vežbajte sa njima i radujte se, smejte se, trudite se da budete pozitivni.

Blokovi sa praznim crtežima koji se sada prodaju i za odrasle su odlični za smanjivanje stresa. Važno je da imate raznobojne bojice a onda bojite crteže pevušeći neku omiljenu pesmicu.

Stres možete umanjiti i fizičkim aktivnostima, trčanjem, plivanjem, vežbanjem, spremanjem po kući. Mogućnosti ima ali je bitno da želite i da se trudite.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime