Hrana koja poboljšava raspoloženje je i te kako potrebna zbog izvrnutog života kojim vlada covid 19, tmurnog vremena, neizvesnosti.

Stručnjaci kažu da je pojedina hrana izuzetno dobra za podizanje raspoloženja. Možda bi mogli reći da je to hrana za sreću.

Za doručak je dobro pojesti žitarice sa borovnicom, jogurtom ili bananom. Bićete siti i zadovoljni sve do užine ili ručka. Borovnice inače imaju flavonoide koji pozitivno utiču na emocije.

Pasulj je super hrana a mnogi ga izbegavaju ili su zaboravili na njega. Istraživanja su pokazala da je pasulj odličan za smanjenje depresije, smanjuje rizik od raka, srčanih oboljenja, visokog krvnog pritiska.

Za dobro raspoloženje važno je da se jede zelena hrana. Na jelovniku bi trebalo redovno da imate zelenu salatu, tikvice, spanać, blitvu. Ovaj zeleniš je odličan protiv depresije.

Ljute papričice su dobre ne samo za poboljšanje ukusa već i zato što povoljno deluju na ljude koji se bore sa depresijom. Pogotovo su dobre čili papriice kojih ima sve više na našem tržištu. Pogledajte na internetu nude se brojne zimnice pripremljen sa čili papričicama.

Kurkuma je divan začin ne samo zbog ukusa već i boje, koja osvežava svako jelo i već na prvi pogled podiže raspoloženje. Prema jednom istraživanju kurkuma se preporučuje ljudima koji imaju problema za anksioznošću.

Takođe je otkriveno da konzumiranje limuna i limunske kiseline ljude čini srećnijim.

Sada je vreme zimnica, jedva čekamo kiseli kupus, krastavčiće, barene paprike. Ova hrana, kao i jogurt, kefir smanjuju stres i anksioznost.

Tropsko voće bogato vitaminom C obavezno je na vašem stolu. Podiže raspoloženje i dobra osećanja.

Oni koji vole čokoladu obradovaće se. Dokazano je da crna čokolada pomaže ljudima koji imaju depresiju da se osećaju bolje, raspoloženo i vedro. Crna čokolada utiče na hormon sreće a kad je već tako usrećite se više puta nedeljno.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime