Studiju su uradili istraživači sa Univerziteta u Kanzasau i otkrili da su oba pola imala isti razlog za glumu – partnerov orgazam je bio tako blizu da su osetili pritisak da i oni isti dožive.
 
Drugi uobičajeni razlozi su: želeli su da odnos privedu kraju – bez povređivanja partnerovih osećanja – ili su se jednostavno “smorili” jer su videli da orgazam nije ni na vidiku. U studiji je učestvovalo 281 studenata i ispitivali su ih o seksualnim navikama,  a otkriveno je da mnogi muškarci i žene osećaju suviše veliki pritisak za uživanje u realnom seksu. To je poseban problem za muškarce. 
 
Muškarci žele da pruže partnerki “zemljotresni” orgazam i to ponekad vodi do pretvaranja i jednog i drugog partnera da bi se ispunila očekivanja. Žene simuliraju seksualni vrhunac jer se osećaju obaveznima da pruže dokaz da stvarno uživaju, a ponekad blefiraju jer im je teško da dožive orgazam samo penetracijom, potrebno im je više.
 
Prošlogodišnja studija sa Univerziteta Kolumbija u Njujorku je tvrdila da žene lažiraju orgazme kao oblik “čuvanja muškarca” koji sprečava partnera da švrlja okolo. 
 
A još jedna studija iz 2011 je čak potvrdila da žele blefiraju jer su potpuno nesigurne i imaju strah od intimnosti. Ali ako glumljenje orgazma znači da budemo glasni, to može biti pravo čudo za vaš ljubavni život. Nedavna studija sa Univeziteta u Lidsu kaže da, što smo glasniji u spavaćoj sobi, to nam je seksualni život bolji.
 
Žene naročito prednjače u tome da ispuštaju raznovrsne zvuke i uzdahe jer to pokazuje kvalitet partnerovog učinka.
 
Šta se dešava u telu za vreme orgazma?
 
Orgazam podrazumeva oslobađanje seksualne tenzije koju kontroliše autonomni ili nedobrovoljni nervni sistem. Ovo izaziva ubrzano kucanje srca i disanje. Orgazam takođe oslobađa endorfin – opojnu hemikaliju koja se proizvodi u mozgu – a koja daje osećaj euforije.
 
Photo: Flickr

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime