Naučno je dokazano da su sike prva stvar koju muškarci primećuju na ženskom telu. Istraživači sa novozelandskog Univerziteta Wellington otkrili su da 47 posto muškaraca pri susretu sa osobom suprotnog pola prvo pogleda u njene grudi, a tek onda u oči. Trećini muškaraca prvi pogled pada na ženski struk, a manje od 20 posto gleda lice. Naučnici su ovo objasnili evolucijom pošto žene sa velikim grudima i užim strukom imaju viši nivo ženskih hormona pa su plodnije.

"Muškarci gledaju u grudi i zato što su im lepe, što je vrlo jednostavno objašnjenje ovog fenomena", dodaju naučnici. Inače, drugo istraživanje je ustanovilo da je gledanje u sike zdravo. Prema njemu, gledanje u grudi deset minuta dnevno jednako je zdravo kao i 30 minuta vežbanja u teretani što produžuje život muškaraca za pet godina.

8 KOMENTARI

  1. … samo mi nije jasno zasto vecina cura koje vole da nose dubok dekolte, neke tanke bluze i majce da bi odlicno mogle da istaknu svoje grudi, a kada primete da ih neko na tren pogleda u sike, devojkama je neprijatno, okrecu se i izbegavaju posmatraca?!

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime