Muškarci u tradiocionalnoj drušvenoj podeli važe za glave porodice. Ipak, žene su sve češće te koje zarađuju sve više i donose važne odluke. Psiholozi su se zato pozabavili pitanjem ko je danas glavni u kući.

Uz sve promene i otkaze među kojima je i mnogo muškaraca, oni su se izgubili i ne znaju gde im je mesto, kažu naučnici. Doktorka Peggy Drexter kaže da muškarci imaju sve manje samopouzdanja.

Upravo to je dokazalo i istraživanje sa Univerziteta Emory koje otkriva da sve više muškaraca pada u depresiju. Najčešći razlozi su gubitak posla i novo mesto muškaraca u društvu.

Žene sve češće zarađuju više, što oba partnera stavlja u nove uloge. Istraživanje je pokazalo da se zbog ovakvih trendova ni jedni ni drugi ne osećaju dobro, pošto su svi navikli na tradionalne podele odgovorsti.

Naučnici kažu da je važno da se svi prilagodne novim okolnostima, ali da sve važne odluke partneri moraju da donose zajedno bez obzira na zarade. Vreme glava porodica je prošlo, a zamenio ga je timski rad između partnera, poručuju doktori.