Misteriozna ženska G-tačka, navodni put do potpunog seksualnog zadovoljstva, može se locirati ultrazvukom, tvrde italijanski naučnici.

Neke žene tvrde da se stimulacijom određenog dela vagine može pokrenuti niz moćnih orgazama, ali doktori nisu još uspeli da pronađu tu zagonetnu tačku.

Italijanski naučnici objasnili su u magazinu “New Scientist” da su pronašli područje tanjeg tkiva kod žena koje su imale jake vaginalne orgazme. Ipak, specijalisti upozoravaju da možda postoje i drugi razlozi ove razlike.

Postojanje G-tačke kontroverzno je pitanje još od 80-ih godina XX veka, kada je taj izraz korišćen u načinu objašnjavanja zašto neke žene ne mogu doživeti vrhunac seksualnog zadovoljstva stimulacijom vagine, dok druge u tome uspevaju bez većih problema.

Pojedini specijalisti tvrde da je taj termin doveo do velike zabrinutosti žena koje ne mogu postići orgazam na ovaj način, ali i njihovih partnera.

Poslednje istraživanje sprovela je doktorka Emanuel Đanini sa Univerziteta “L’Aquila”, a istraživanje je obuhvatilo 20 žena. Korišćen je ultrazvuk kako bi se merila veličina i oblik tkiva iznad prvog dela vagine, mesta koje se često spominjalo kao misteriozna G-tačka.

Kod devet žena, koje su mogle postići vaginalni orgazam, tkivo između vagine i mokraćne cevi bilo je u proseku tanje nego kod ostalih 11 žena koje nisu bile u stanju da postignu takav orgazam.

"Prvi put je moguće odrediti lakom, brzom i jeftinom metodom ima li žena G-tačku ili ne", rekla je Đanini.

Njenu tezu pokušao je da opovrgne doktor Tim Spektor iz londonske bolnice “St. Thomas” koji je rekao da bi tanje tkivo moglo biti deo klitorisa, takođe vrlo osetljivog dela.

Drugo objašnjenje moglo bi biti da se radi o bolje razvijenoj muskulaturi u tom području.

1 KOMENTAR

  1. ja mislim da neke zene stvarno ne mogu da dozive nikako orgazam ali pojam g tacke je pogresno korsten jako dugo vremena g tacka je stara metoda za utvrdjivanje trudnoce jer dio stomaka koji oni tvrde da je tanji nego kod drugih zena je dokaz da je zena u jako ranom stadijumu trudnoce i da se taj dio vagine istanjio da bi se pripremio za sirenje vagine zbog elasticnosti koja je neophodna kod trudnoce

Comments are closed.