Facebook ljubav osuđena na propast

Društvene mreže sve pokazuju

Ovo je zanimljivo. Parovi čiji su profili na društvenim mrežama zatrpani izlivima ljubavi i romantičnim fotografijama, u stvari veći deo vremena provode mrzeći jedno drugo i velika je verovatnoća da će se brzo razići.

U najvećem broju slučajeva, parovi koji imaju nekontrolisanu potrebu da sve oko sebe uvere da su najzaljubljeniji na svetu, da je njihova veza idealna, a život savršen, u stvarnosti imaju sasvim drugačiju vezu.

Isto tako, oni koji ostavljaju utisak da im je partner najvažnija osoba na svetu često su nesigurne osobe koje imaju puno poblema upravo s partnerom.

Seksolog Nikki Goldstein za Daily Mail kaže da osobe koje objavljuju takve postove zapravo traže od drugih “potvrdu” da su sretni, žele da okolina njihovu vezu “oceni” kao idealnu.

“Zbog posla često pogledam šta ljudi objavljuju, ali, s druge strane, u ordinaciji takođe često čujem i pozadinu tih istih veza. Ali, ako samo gledam objave na Facebooku, svi izgledaju neverovatno srećni”, kaže Goldstein.

“Lajkovi i pozitivni komentari znače mnogo ljudima koji se zapravo bore i preispituju svoj odnos s partnerom. Oni se emotivno hrane ne svojim ili gestovima svog partnera, već reakcijom koju izazivaju kod drugih ljudi”, objašnjava Goldstein.

Ponekad, ako takve fotografije objavljuje samo jedan od partnera, to može ukazivati i na potrebu za kontrolom i na posesivnost, upozorava.

Ranija istraživanja sprovedena na Univerzitetu Brunel pokazala su da osobe koje često objavljuju fotografije i komentare u vezi s osobom s kojom su u vezi u velikom broju slučajeva imaju vrlo nisko samopouzdanje.

Kako ti se čini?
Pokaži to i drugima!

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *