Mnogo ste iznervirani, pod pritiskom i čini vam se da ćete da puknete. Samo polako, ima načina da se smirite i vratite u normalu, da sačvate zdravlje.

Nekima prija šetnja, neki vole da trče, neki odlaze do reke jer ih voda smiruje, neki se smire gledajući svoj omiljeni film. A ako vam ništa od ovoga ne pomogne pokušajte na druge načine.

Stručnjaci savetuju da prvo priznate sebi da ste iznervirani i frustrirani, razdražljivi. Budite iskreni sa sobom što je odlično da krenete u rešavanje frustracije.

Ako želite da se brzo smirite odlično je da lagano brojite do deset sa dubokim udasima i izdasima. To će vam umiriti emocije a kada ste smireni bolje ćete razmišljati.

Bilo bi dobro kada ste u razdražljivom stanju a ima ljudi oko vas da nađete neko tiho mesto i polako se smirujete. Ako možete slušajte muziku koju volite, napravite par vežbica, častite sebe dobrom kaficom i kolačićem misleći na lepe stvari.

Razmislite da li je situacija zaista bila takva da ste se doveli do ivice konflikta i razdražljivosti. Možda ste samo premoreni. Odmorite se, odspavajte, sutra je novi dan i novi početak.

Ali ako ste često razdražljivi, nervozni potražite savet lekara. To može biti znak da imate probleme sa mentalnim zdravljem.