Dosada je dobra za zdravlje, ističu stručnjaci. A vi ste se nervirali kada vam je dosadno. A bude vam ponekad dosadno i kada gledate televiziju, čitate knjigu, igrate igrice, svirate, pravite kolaže.

I to je dobro. Dosada je odlična jer vas aktivira da razmišljate, da se pokrenete, da budete kreativni, da krenete možda neuobičajenim putem u osmišljavanju slobodnog vremena.

Dosada vas može navesti da pokrenete neki biznis, da naučite neki strani jezik, napišete knjigu.

Dosada je odlična i za razmišljanje o prošlosti, o vašem ponašanju, o tome kako biti uspešniji, bolji, srećniji. Možda ćete baš zbog tih dosadnih trenutaka rešiti da promenite svoj način života, da unesete promene u načinu rada, o ljudima sa kojima se družite.

Tokom dosade vaš mozak ima priliku i da malo predahne, ne opterećujete ga svakodnevnim izazovima. Priuštite svom mozgu malo odmora, bolje će vas služiti. Nije loše razmišljati ni o čemu, da to je moguće. Gledajte kroz prozor, divite se okolini, oblacima, prirodi.

Kada se naučite dosadi videćete koliko to može da vam prija, da vas osveži mentalno i podstakne na lepši, opušteniji i srećniji život.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime