Ako pretražite staru kancelariju sigurno ćete pronaći prašnjavu staru lopticu za oslobađanje od stresa. Ovi mali okrugli predmeti od gume su bili sveprisutni među korporativnim robovima koji bi pre bacili lopticu na šefa nego je gnječili u rukama. Ali pre nego što lansirate lopticu u ugao kancelarije, razmotrite njenu originalnu upotrebu: postoje realni rezultati oslobađanja od stresa pomoću ove loptice. I postoje drugi, takođe staromodni lekovi koji mogu biti vredni podsećanja.

 

Dr Dejvid Posen, stručnjak za stres i autor knjige: „Da li vas posao ubija?: Doktorov recept za lečenje stresa na poslu,“ i Dr Ketlin Hal, stručnjak za stres i direktor i osnivač Instituta za stres žele da otkriju koja tehnika nam zaista pomaže a koja ne. Ali, pre svega treba da znamo nešto o stresu: naša reakcija na stres je regulisana hormonima poput adrenalina, noradrenalina i kortizola koji nam svi obezbeđuju momentalnu energiju za borbu ili bežanje od opasnosti. „Ovo dolazi još od pećinskih dana“, kaže Posen, a bori-se-ili-beži je odgovor koji je kodiran u nama.

 

Međutim, u današnje vreme, većina naših stresova potiče od psiholoških a ne fizičkih razloga – zamislite narcisističkog šefa umesto divlje životinje. Imate svu tu stresnu energiju – vaše telo je u stanju visoke napetosti, ali nemate gde da bežite! Kada ste pod stresom telo se steže, a fizička opuštenost pomaže da se malo te energije ipak oslobodi.

 

Dakle, loptice. klatna i dobro staro plakanje – šta je rešenje? Evo presude! Pročitajte sve o oslobađanju od stresa u Galeriji

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime