Danci su najsrećniji na svetu

Tajna je u HYGGE životnom stilu

Danci su konstantno rangirani kao jedna od najsrećnijih nacija na svetu, a otkrili su da je tajna u specifičnom stilu i načinu života poznatom kao „hygge“, što znači udobnost.

Ovaj stil života brzo se proširio i na ostatak sveta i doveo do pojave lifestyle vodiča, restorana i kafića sa prijatnim hygge ambijentom.

Reč „hygge“ je izvorno norveška reč za blagostanje, a kao stil života uključuje ugodan ambijent i udovoljavanje sebi. Danci kažu da hygge stil života najbolje opisuje čitanje knjige dok zamotani u ćebencetu sedite pored kamina.

Poenta hygge stila života je razmaziti sebe, potpuno se opustiti i živeti poput pravog hedoniste. Zato, da biste ove zime živeli hygge, nabavite mnogo sveća u svim oblicima i veličinama, a gledanje televizije i filmova zamenite čitanjem knjiga.

Potrudite se da uvek imate dovoljno zaliha svog najdražeg toplog napitka, jer su topli napici pouzdan način da doprinesete udobnosti u bilo kojoj situaciji.

Povezivanje je jedan od ključnih faktora ovog načina života. Pozovite prijatelje na večeru ili izađite u šetnjicu, razgovarajte, jer je bitna komunikacija i druženje.

Udobnost je kod hygge načina života veoma bitna pa se morate snabdeti mekanim jastucima, ćebadima i udobnom odećom.

Mnogi skandinavski enterijeri uključuju puno drveća i biljaka pa se pobrinite da vam soba bude prozračna i puna cveća.

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *