Većina sanja da nađe savršenog partnera, hm, da li uopšte ima takvih. U svojoj knjizi ACT with Love Russ Harris razotkriva četiri velika mita o odnosima.

Savršen

Niko nije savršen i kada uporedimo partnera s idealom koga smo zamislili postajemo razočarani misleći da smo izabrali pogrešnu osobu i prebrzo donosimo zaključak da bismo trebali izaći iz te veze. Nema čoveka bez mane i zato ne treba tražiti savršenog partnera. Utvrdimo li da naš partner ima kvalitete koji su nam bitni onda je on pravi partner za nas. 

Dvoje a jedno

Savršen je par kada se dvoje nađu i postanu jedno, e i to je po malo mit. Problem je u ovome, kada počnemo u njega da verujemo počinjemo da tražimo partnera kako bismo se osećali potpunim i pri tom ne gledamo na sebe. Istina je da ne postoji partner koji će nas u potpunosti ispuniti. Odnos se ne temelji na tome da pronađemo nekoga ko će se savršeno uklopiti, već da upoznajemo što više stvari jedno o drugom, da prepoznamo i prihvatimo različitosti, gradeći odnos zajedništva.

Ljubav je samo med i mleko

Mnogi parovi misle da je ljubav samo med i mleko. A kad dođu problemi odmah zaključujemo da moramo pronaći novog partnera. Ali to ne ide tako. Kada dvoje ljudi provodi puno vremena zajedno neminovno je da će katkada doći do razmirica, svađa ili sukoba zbog tih razlika. Sve je to život i zato uživajte u njemu.

Uzbuđenje, strast i sreća

I to je mit, očekujemo da će naša ljubav i uzbuđenje ostati onakvi kao što su bili na početku veze. Ljubav nije statična. Postoji vreme kada osećate neverovatnu bliskost i povezanost s partnerom, a postoji i ono kada ćete se međusobno udaljiti. Dobar odnos se gradi godinama. Razvijajte i negujte ljubav i vaša veza će biti sve jača i kvalitetnija. 

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime