Da li je bezbedno da viđate druge ljude i recimo bake i deke posle revakcinacije, pitanje je koje se često čuje ovih dana. Očito sve što se dešava u ovoj pandemiji rešava se u hodu i mnogo toga je nepoznanica. Ali ono što se zna je da i posle revakcinacije neće odjednom sve biti kao pre, kao odneto čarobnim štapićem. Naši životi moraju se prilagoditi novonastalim uslovima i savetima stručnjaka.

I naši stariji a i najmlađi uželeli su se druženja i zagrljaja jer je trebalo sačuvati najstarije od zaraze. Da li je vreme da malci i bake i deke padnu u zagrlaj jedni drugima? Izgleda da može, ali vodeći računa o zaštiti, jer pandemija još uvek traje, virus je tu.

Dakle, pre nego što odete u posetu morate znati da li je starija osoba revakcinisna i da li je prošlo dve nedelje od druge doze. Ukoliko vi niste vakcinisani zagrlite se ali brzo i jako, to će biti dovoljno. Jer i ako je osoba vakcinisana može da zarazi one koje nisu. Može i sama da se zarazi ali blažom klilničkom sliku, bar prema sadašnjim saznanjima.

Predlaže se da se susreti i druženje održavaju napolju uz nošenje maski.

Ukoliko su svi vakcinisani druženje može biti opuštenije ali mere predostrožnosti, nošenje maski, distanca se moraju i dalje održavati sigurnosti radi.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime