Volite da kuvate, često ste u kuhinji ali desi se da ono što ste skuvali ne bude ukusno. Očigledno ste napravili neku grešku.

Zato pročitajte koje su to najčešće greške po mišljenju vrsnog kuvara Johnathana Lawa.

Nezagrejana šerpa

Ako pečete ili pržite nešto šerpa ili tiganj moraju biti jako vrući.

Previše začina

Dobar obrok ima najviše tri ili četiri različita osnovna ukusa. Ako stavite previše začina to će zbuniti nepce a ukus neće biti dobar.

Previše tečnosti

Nemojte dodavati previše vode ili vina kada dinstate, jer postoji razlika između dinstanja i kuvanja, savetuje Johnathan. “Nikad ništa nemojte dodavati u pečenje osim ako niste potpuno upoznati ne samo s ukusom, nego i hemijskim svojstvima,” kaže ovaj kuvar. 

Mešanje hrane

Većina ljudi prženje doživljava kao jednostavno kuvanje nečega na visokoj temperaturi. Ali to nije tako. Ideja je da ispržite hranu, ne da je parite a to znači konstantno prevrtanje hrane “bacanjem”, a ne mešanje varjačom, savetuje kineski stručnjak.

Previše brašna

Za gušći umak dodajte najviše dve, tri kašike skroba i šoljicu tečnosti, i to samo ako tečnost već ne sadrži proteine ili sastojke koji imaju ista svojstva kao i brašno. Treba vremena da skrob učini svoje. Ako dodate previše skroba dobićete bljutav, zrnast i neukusan umak, rekao je Johnathana Law na Quori.
 

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime