Oduvek ste bili nemirnog duha, a posao od 09-17 vam je gori od samoubistva? Ako se prepoznajete u ovome (kao recimo naši urednici) i pritom se ložite na bicikle obavezno probajte Put smrti u Boliviji.
Ovaj, najopasniji put na svetu spaja glavni grad Bolivije La Paz sa regijom Yungas i napravili su ga paragvajski zatvorenici tridesetih godina prošlog veka. Od tada nije ništa urađeno da bi bio bolji ili sigurniji. Svake godine, na putu pogine između 200 i 300 ljudi, pošto je širok tek toliko da prođe jedno vozilo, dok se pored nalazi provalija a mesta gde se automobili mogu miomići su retkost. Čak i najmanja greška vodi u sigurnu smrt, a u proseku svake nedelje po jedno vozilo završi u provaliji.
Ako ste se zadesili na medenom mesecu u Boliviji i primećujete da vaš vozač počinje da se tiho moli, ubrzo ćete shvatiti zašto. Uz ceo put se nalaze krstovi, koji obeležavaju izginule Bolivijce i putnike namernike latentne samoubice iz celog sveta.
 

 
Donedavno ovo je bio glavni put čak i za kamione i autobuse koji je spajao glavni grad sa velikom regiom. Pre nekoliko godina, Bolivija je sagradila novi bezbedniji put, dok je Put smrti postao prava atrakcija za ludake na biciklima. Ali ne zaboravite, mobilni telefoni ne rade u celoj oblasti, a hitne pomoći nema kilometrima okolo. Ako su vam dosadili Avala, Kosmaj i stari put do Smedereva, pravac Bolivija. Vize vam ne trebaju, a ako preživite obiđite i još neke destinacije Južne Amerike.
 

12 KOMENTARI

  1. Jao boze…

    Atrakcija smrti, moglo bi se reci… 🙂
    Ovo je takodje bolje poznat kao adrenalin rush put. Sve sto je potrebno jeste jedan bicikl i ranac sa padobranom.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime